Sienna művészsarka

Bemutatom nektek a művészsarkomat, ahova el szoktam vonulni – többnyire éjjelente -, hogy legnagyobb szenvedélyemnek, az írásnak hódolhassak.

 

1/ Itt, ezen a kanapén született meg a Négyszáz nap szabadság a képen látható laptop segítségével. Nagyon szeretek itt ücsörögni, és általában teljesen ki is sajátítom magamnak a lakás ezen szegletét. 🙂 Éjszaka, nyugalom, valami kellemes háttérzene és egy pohár Nyakas Irsai – kezdődhet az írói munka!

2/ Itt láthatóak a munkám fontos eszközei. A Magyar szinonimaszótár, amelyről úgy tartom, hogy egy író legeslegjobb barátja, és ennek megfelelően mindig a kezem ügyében van. A másik kedvenc segédeszközöm, amit az írás során használok, az Nádasi Krisz Írói jegyzetek című munkafüzete, amelynek nagy rajongója vagyok, és bátran ajánlom mindenkinek.

3/ Sokféle zenét hallgatok alkotás közben, de ez az album az összes közül kiemelkedik. Élek-halok a jazzért, Beethovenért és a Sárik Péter Trióért, így ennél nyerőbb párosítás nem is létezhetne számomra. Több kedvenc Beethoven művem is feldolgozásra került ezen a lemezen, melyet élőben is többször volt szerencsém végighallgatni, és az egyik emlékezetes koncert alkalmával egy dedikált példánnyal lettem gazdagabb.

4/ Nagyon szeretem az antikvár könyveket, melyeket a legszuperebb és legnépszerűbb ezzel foglalkozó weboldalról, az antikvarium.hu-ról szoktam beszerezni. Olyan művekhez jutottam hozzá az elmúlt években, melyek hagyományos bolti forgalomban már nem kaphatók, használtan azonban potom összegekért beszerezhetők. Számos nagy kedvencem került ki ezek közül. Itt a zeneszerzőkről szóló kollekcióm egy részét láthatjátok, amely kissé Beethoven-központú, de előfordul benne Chopin, Liszt, Mozart, Debussy és Bernstein is. 🙂

5./A lakás legkedvesebb része számomra a zenesarok, ahol az elektromos zongorámat tartom. Az írás/olvasás után a második és hasonlóan őrült szenvedélyem a zene. Mindenevő vagyok, de tényleg. Nálam simán megfér egymás mellett a rock, a jazz, az elektronikus zene, a pop, a népzene és a komolyzene. Mindegyik műfajból számos kedvencet tudnék felsorolni.

A klasszikus zene azonban végigkísérte az egész életemet, és kimeríthetetlen tárházát kínálja a zseniálisabbnál zseniálisabb műveknek. Nagy szívfájdalmam, hogy nem vagyok elég tehetséges a zenéléshez, pedig ha bármilyen pályát választhatnék, akkor biztosan zongoraművész lennék, vagy egy szimfonikus zenekarban játszanék. Persze azért írni is nagyon szeretek. :))

6./ Beethoven mellszobor… Azt hiszem, ehhez nincs mit hozzáfűznöm. Majd egyszer szentelek neki egy külön bejegyzést, ami sok mindenre magyarázatot ad majd a regényem egyik főhősével, Patrickkel kapcsolatban is.

Plüssmackók és plüssegerek – mert néha jó egy kicsit gyereknek lenni. 🙂 Amellett, hogy eléggé filozofikus alkat vagyok, aki szeret mindent túlelemezni, van egy bolondos oldalam is.