2017-05-04

A szerzőről

Amikor először vettem a kezembe könyvet – hét-nyolc éves koromban – azonnal elvarázsolt az érzés, hogy elmerülhetek egy teljesen más világban, belebújhatok számtalan különböző karakter bőrébe, és átélhetek olyan élményeket, melyekre a valóságban nincs lehetőségem. Egy idő után felvetődött bennem a kérdés: mi történik, ha nem csak olvasója, hanem írója is vagyok egy történetnek? A válasz az, hogy a fent említett érzés ezerszeres erővel és intenzitással jelentkezik. Nem csoda hát, hogy azonnal függővé váltam, és az írás, az olvasással karöltve egész életemben kiemelt helyet foglalt el, és foglal el a mai napig.

Sok-sok évet töltöttem el azzal, hogy megtaláljam a saját hangom; hogy elérkezzen az a pillanat, amikor kész vagyok mások elé tárni a gondolataimat; hogy elég erőt gyűjtsek az álmaim megvalósításához. Közben sok minden történt velem, más utakon kalandoztam, kipróbáltam magam más területeken is, sokszor feladtam, máskor új erőre kaptam. Mostanra pedig rájöttem, hogy sosem jön el az ideális pillanat – egy író sosem érezheti késznek magát. Fejlődünk, tanulunk, változunk, és ennek minden momentuma értékes és becsülni való. A tökéletes hely és idő tehát MOST van.

Remélem, hogy az írásaim nem csak nekem fognak ezentúl örömöt okozni, hanem másoknak is lopnak egy kis szórakozást, vidámságot a hétköznapjaikba, vagy netán gondolatokat ébresztenek, és új aspektusokat mutatnak meg. Ha ez sikerül, én már elértem a célom.

Tarts velem a világomba! Nem ígérem, hogy mindig csak a szép és boldog oldalát fogom megmutatni, de azt vállalom, hogy gondos idegenvezető leszek! 🙂

Kedvenc szerzőim: Ray Bradbury, Wilbur Smith, Stieg Larsson, Vladimir Nabokov, Gál György Sándor, Jodi Picoult
Kedvenc könyveim: Yann Martel: Pi élete
David Mitchell: Felhőatlasz
Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
Alfred Amenda: Eroica
Gál György Sándor: Egy faun délutánja
Stieg Larsson: A millenium trilógia
Wilbur Smith: A folyó istene
Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
Leggyakrabban olvasott zsáner: romantikus, krimi, dráma, történelmi, kaland, életrajzi regény
Kedvenc irodalmi karakterem: Dorian Grey (Oscar Wilde: Dorian Grey arcképe), Robert Frobisher (David Mitchell: Felhőatlasz), Lisbeth Salander (Stieg Larsson: Millenium trilógia)
Kedvenc saját karakterem: Patrick Byrne (Négyszáz nap szabadság)
Példaképem: Ludwig van Beethoven