Blog Mindent az írásról Olvasóknak

Írni a világ legjobb dolga! Haha, olvasd el ezt, amikor éppen készülnél kidobni a számítógépedet az ablakon. :D

Az írók világának különös titkai

  1. Az írás remek módja annak, hogy új barátságokat köss – mármint a karaktereiddel. Egy egész hadseregre való képzeletbeli pajtást hozhatsz létre, akik mindig azt csinálják, amit mondasz.
  2. Az írás remek indok az önmagaddal való társalgásra. Mégis ki akar egy vagyont fizetni terápiára, amikor bensőséges beszélgetéseket folytathatsz a regényhőseiddel?
  3. Felejtsd el a konditermet! Az írás az agy legjobb edzője. Minden egyes oldallal, amit teleírsz, a kreatív izmaidat edzed, és mentális állóképességedet javítod.
  4. Alkotói válság: hivatalos ürügy a kávéfogyasztásra. Koffein-függőséged végre értelmet nyert, és még csak magyarázkodnod sem kell miatta.
  5. Az írás az egyetlen hivatás, amelynek keretein belül társadalmilag elfogadott más emberek “kutatási célból történő” megfigyelése. Ne felejtsd el magadra ölteni a képzeletbeli ballonkabátot és napszemüveget!
  6. Az írás nem más, mint időutazás. Bármely korba és helyszínre elutazhatsz, és fantasztikus kalandokban lesz részed – miközben pizsamában kortyolgatod a kávédat (lásd fentebb) az íróasztalodnál.
  7. A törlés gomb a legjobb barátod és egyben legádázabb ellenséged is. Hatalmában ál eltüntetni a szörnyűséges ötleteidet, de az is, hogy véletlenül megszabadítson a hónapokon-éveken át finomítgatott mesterművedtől. Óvatosan használd!
  8. A leadási határidőnél jobban semmi nem tud halogatásra késztetni. Hirtelen az olyan hétköznapi és unalmas dolgok is, mint a takarítás vagy a mosás, ellenállhatatlanná válnak, amikor közeleg a rettegett dátum.
  9. Az alkotói válság olyan, mint a kreativitásoddal játszott bújócska. Amikor azt hiszed, végre rátaláltál, hirtelen eltűnik, és te ott találod magad üres fejjel egy üres lap előtt, és ezredjére is megkérdőjelezed, hogy jó hivatást választottál-e.
  10. Az írók tökélyre fejlesztették a multitasking képességét. Egyszerre tudsz teljes erőbedobással dolgozni életed regényén és kitartani a választott hivatásod okozta egzisztenciális válságban. Fantasztikus tehetség!

+1 A nevetés az írók titkos fegyvere. Legalábbis humorral sokkal könnyebb túlélni az írói folyamatot. 😀

Örömteli alkotást kívánok!

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .